Top 5 pizza videoer

Nettet er fantastisk. Det er muligt at finde al mulig information om selv de mindste ting. Søger man på Pizza Napoletana eller Neapolitan Pizza kan man finde tusindvis af forskellige opskrifter, forsøg med vandprocenter og meget mere. Går man på Youtube og gør det samme får man utroligt mange videoer af forskellig kvalitet. Nogle af optaget med en telefon på et pizzeria i Napoli, andre har lavet mindre dokumentarer om hvordan de arbejder, og giver et par tips og tricks.

Jeg har set rigtig mange videoer om napolitanske pizzaer, også om andre slags pizzaer, og har her valgt min egen private top 5 af de videoer jeg nok har set flest gange, og bliver ved med at vende tilbage til.

1. Naturally Risen

Nok ikke særlig overraskende er det en Anthony Mangieri video der topper listen. Der findes et par stykker med ham, bl.a. også Pure and Simple hvor han fortæller lidt mere om sin baggrund, men den her er bare helt igennem godt lavet. Man får et indblik i hans teknikker, og så er nummeret der bliver brugt i videoen genialt.

2. Pupatella

Musikken er lidt irriterende, og det er pizzaioloen også, men man får et sindssygt godt indblik i hvordan man åbner pizzaen med et neapolitan slap, og hvordan man holder gang i 4 pizzaer på én gang.

3. Vito Iacopelli

Jeg aner ikke hvor han arbejder, men Vito Iacopelli viser her hvordan man åbner en pizza og gør den klar på ingen tid, og tager sig samtidig tid til at forklare hvorfor man smider lidt ekstra brænde på bålet når pizzaen kommer ind. Virkelig en genial video.

4. Tony Gemiagni – Pizza Quest

Her er det faktisk lidt snyd, for det er 2 videoer. Peter Reinhart, en amerikansk bager, har lavet en række videoer hvor han har besøgt forskellige pizzeriaer, og bl.a. en kending der hedder Tony Gemiagni. Søger man på pizza på Youtube så dukker hans navn med garanti op, for der findes utrolig mange videoer med ham. Han har et pizzeria i San Francisco hvor han har 4 eller 5 forskellige ovne, og er nok det eneste sted hvor man kan få mange forskellige slags pizzaer – alt fra napolitansk, New York, til klassisk italiensk og siciliansk.

Tony er ret amerikansk, og kan virke lidt irriterende, men det er altid interessant at se hvad han har at sige. I øvrigt er hans ovn enten for varm, ellers er han bare ikke forsigtig nok, for begge pizzaer er lidt brændte efter min mening.

Pizzeria da Michele

Man kan ikke sige napolitansk pizza uden også at sige Da Michele. Jeg fatter hat af hvad de siger i videoen, men man får lov til at se hvordan de laver dejen, hvordan de skærer mozzarellaen, og hvordan deres tomatsovs bliver lavet. Endda med hvilke mærker de bruger. I øvrigt er pizzaioloen til sidst en af sønnerne til ham der startede Da Michele, så vidt jeg husker i hvert fald. Han stod også i restauranten da jeg var dernede for 2 år siden, og jeg tror aldrig han har lavet andet end at stå i det pizzeria.

Husk at du kan følge mig på Facebook, så får du altid de seneste opdateringer.

About kermithimself

Passionate bikerider and pizzamaker. All in my spare time. I work professionally with marketing and events, and have many interests besides riding my bike and having fun with making pizzas.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.