Tip #1

Hvis du nogensinde får muligheden for at arbejde med en brændefyret stenovn, eller generelt bare en stenovn hvor der er levende ild, så er her et godt tip.

Napolitanske pizzaer bliver bagt i en stenovn der er mellem 450 og 500 grader varm

Hvis du har set en masse videoer på Youtube, vil du vide at ilden som ofte ligger i venstre side af ovnen, og at man bruger en lille pizzaspade til at rotere pizzaen med for at sikre at den bliver bagt hele vejen rundt. Jeg vil i et senere indlæg komme ind på de forskellige pizzaspader der bliver brugt.

Hvis man bemærker det vil man se at pizzaioloen altid placerer pizzaen samme sted som hvor den oprindeligt lå efter rotering. I store ovne hvor der er plads til mange pizzaer kan han tage den ud i mundingen af ovnen og rotere hvis ovnen er fyldt med pizzaer, men han ligger den altid tilbage på det område hvor den lå. Og hvorfor så det?

Gulvet i en stenovn er virkelig varmt. Så snart man placerer en pizza på et sted, vil noget af overfladevarmen forsvinde op i pizzaen. Flytter man så pizzaen over på et andet sted hvor der ikke har ligget noget før, så vil pizzaen endnu engang blive eksponeret for overfladevarmen, hvilket kan betyde at pizzabunden brænder på.

Så sørg altid for at pizzaen bliver på sin plads når du roterer den.

Advertisements

About kermithimself

Passionate bikerider and pizzamaker. All in my spare time. I work professionally with marketing and events, and have many interests besides riding my bike and having fun with making pizzas.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.