Pizza di Napo – anmeldelse

Jeg var i dag forbi et pizzeria i Vedbæk, Pizze di Napo, som jeg havde hørt om igennem en ven der havde besøgt det. Hans indtryk af stedet var superhyggeligt, men at pizzaerne var fedtede og ikke særlig lækre. Som den entusiast jeg er, tog jeg derfor derop i dag for at se om det nu også kunne være så slemt.

Stenovn
Pizzeriaet slår sig op på at bruge gode italienske råvarer, surdej, og deres største salgsargument er en brændefyret stenovn der pryder restauranten. Det er da også super lækkert når man kommer derind, og ovnen er virkelig flot.

Indretningen

Ovnen stod ovre i det ene hjørne, og da vi kom var jeg faktisk i tvivl om den overhovedet var tændt eller ej. Der var i hvert fald ikke særlig meget lys derinde, men da jeg kom rundt i biksen kunne jeg se at der var ild i den.

En flot ovn – der nok bare ikke bliver brugt rigtigt

Menuen
Efter at have gennemskuet menukortet, der i øvrigt ville få de fleste pizza entusiaster til at vende sig i den grav de bliver nødt til at putte sig selv ned i når de har læst menukortet, bestilte min kæreste og jeg en pizza med salami, semi-dried tomater, ruccola og pesto, samt en Margherita(i øvrigt stavet Margarita). Mens pizzaiolen gik igang, i et alt andet end hæsblæsende tempo, begyndte jeg at kigge lidt nærmere på det hele. En af de ting jeg bl.a. kiggede på var udvalget af varer, som jo havde fokus på Italien.

Kebab, bacon og pepperoni

Her fandt jeg noget så lækkert som kebab(tror jeg da i hvert fald det er?), pepperoni(pepperoni betyder som sagt peberfrugt på italiensk, og har intet at gøre med den pølse der er på billedet), og bacon der var forstegt? Ikke ligefrem italiensk når det er bedst. Da pizzaiolen puttede pizzaerne i ovnen og gik blev jeg dog lidt bekymret. Normalt er jeg vant til at en stenovn er mellem 400 og 500 grader varm, så det bare at smide den ind på gulvet og så gå er ikke ligefrem noget der er normalt da det jo tager relativt kort tid at bage pizzaen. Eller, det troede jeg i hvert fald.

Da han så efter 6-7 minutter roterede pizzaerne var det ret så tydeligt at der umuligt kunne være særlig meget knald på den ovn. Nogle minutter senere hev han pizzaerne ud af ovnen, og så gik det galt. I alt en bagetid på hvad jeg vil skyde på var på den forkerte side af 10 minutter!

Service – en by i Rusland
For da han så pakkede pizzaerne fortalte han mig at han ikke havde noget ruccola? Hvordan i alverden kan man overhovedet få lov til at bestille en pizza med ruccola uden lige at blive oplyst at de ikke har ruccola, inden man bestiller? Han tilbød dog at han kunne putte lidt blandet salat som bestod af iceberg, tomater og agurk. Nej jeg vil da ikke have sådan noget på min italienske pizza?! Da han så slog det ind på kassen blev det til 140,- hvilket var ret imponerende da de to pizzaer burde give 120,-. Det viste sig så at han havde lavet en nummer 32 og ikke en nummer 23. Men ok, vi kunne bare få den nummer 32 til samme pris som en nummer 23? Det skal siges at en nummer 23 som vi havde bestilt var en Margherita, altså en utrolig simpel pizza som alle burde have styr på – tomat, ost og basilikum. En nummer 32 består af tomat, ost, pepperoni, jalapenos og paprika. Så med andre ord: to vidt forskellige pizzaer. Så vi bad ham om at lave en ny Margherita hvilket han ikke ligefrem virkede begejstret for. Var der nogen der sagde service?

Resultatet
Vi tog pizzaerne med i bilen og kørte til Rungsted for at spise dem, men inden vi kørte afsted blev vi simpelthen nødt til at se hvordan deres Margherita så ud, og det var næsten chokerende at se.

Margherita

Det absolut første man bemærker ved den er at der mangler en ingrediens. Basilikum!!! Hvordan i alverden man kan ødelægge en Margherita forstår jeg simpelthen ikke. En Margherita består af 3 ingredienser foruden dejen – tomatsovs, mozzarella ost og basilikum. Derudover var osten branket, og pizzaen var slatten på den fesne måde, og var overraskende lille af størrelse. Pizzaen smagte af NADA! Selv tomatsovsen var kønsløs. For 50,- forventer man sgu lidt mere. Hvor var den friske mozzarella? De friske italienske råvarer? Og surdejssmagen?

Den anden pizza vi havde bestilt var så pludselig uden ruccola – i øvrigt skal det siges at Netto der lå 100 meter fra pizzeriaet var åben, så alt andet en appetitlig ud.

Appetitlig??

Salamien smagte egentlig ok, men pizzaen var simpelthen så fedtet at man tror det var løgn. Og det var ikke på den gode måde. Igen var bunden fuldstændig hvid, hvilket er super imponerende efter over 10 minutter i en stenovn.

Konklusion?
Ja det giver måske lidt sig selv, men det var en af de dårlige erfaringer med et pizzeria. Jeg hader virkelig når ejere gør meget ud af at fortælle hvor meget de går op i kvalitet, at pizzaen bliver bagt i stenovn for at få den helt rigtige smag, og alt det der, når de så ikke efterlever det! Jeg bemærkede i øvrigt at der på brevsprækken stod “Pizzaria di Napo” – igen, det staves altså Pizzeria. Jeg mener bestemt ikke at man skal være italiener for at lave italiensk pizza, men selvom ejerne ikke er italienere så kommer de ikke i nærheden af en lækker italiensk stenovnsbagt pizza. Efter at have spist min pizza, for som det siges “Sex is like pizza, when it’s good, it’s good, when it’s bad, it’s still pretty good”, havde jeg næsten lyst til at tage ind på Mothers eller La Vecchia Signora bare for at få en pizza lavet med lidt passion og kærlighed. Og ikke mindst af folk der ved hvordan man betjener en stenovn!

Advertisements

About kermithimself

Passionate bikerider and pizzamaker. All in my spare time. I work professionally with marketing and events, and have many interests besides riding my bike and having fun with making pizzas.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Pizza di Napo – anmeldelse

 1. Peter says:

  Hej med dig.
  Jeg tror ikke vi har besøgt det samme pizzeria, når jeg læser din anmeldelse. Jeg har haft en fantastisk oplevelse de gange jeg har købt pizza hos det nye pizzeria i Vedbæk.
  Hvem er du egentligt? Hvorfor fortæller du ikke omverdenen hvorfor netop du skulle være specialist udi pizzaens fantastiske verden? Og hvor kan man smage dine pizzaer? De må jo være helt fantastiske!
  Hilsen Peter

  • Hej Peter

   Jeg tror bestemt vi har besøgt det samme pizzeria, det er trods alt svært at finde andre Pizze di Napo i Vedbæk 🙂 Hvem jeg er? Jeg er mig, en pizza-entusiast med en kæmpe passion for netop italienske pizza, og i særdeleshed dem fra Napoli. Jeg siger bestemt ikke at jeg er specialist i pizzaer, men jeg vil mene at jeg har en lidt større viden end de fleste når det gælder den folkekære spise. Det jeg har noget imod ved Pizza di Napo er at de slår sig op på at være italienske pizzaer, og går op i deres råvarer, når det efter min mening ikke kommer til udtryk i pizzeriaet. Jeg har prøvet at lave et indlæg om netop samme tanke om den danske pizza og den italienske der kan læses her https://pizzakermit.wordpress.com/2012/06/07/hello-world/

   Hvor man kan smage mine pizzaer? Det kan man i mit hjem og hvor jeg nu engang sætter min lille ovn op. På nuværende tidspunkt er der ikke åbent til kommercielt brug, men det er en drøm på et tidspunkt at åbne mit eget pizzeria hvor den napolitanske pizza er i fokus, for netop at vise danskerne hvordan napolitanerne spiser deres pizza. Jeg var selv i Napoli for et par måneder siden og levede nærmest ikke af andet end pizza mens jeg var dernede, og var inde og besøge et af de mest legendariske pizzeriaer i verden – Da Michele. Jeg vil selv mene at jeg laver en pizza der kommer utrolig tæt på denne udgave, selvom der er nogle åbenlyse forskelle. Og jeg kan så garantere dig at mine pizzaer er lavet med mel fra Napoli som jeg selv har importeret hjem, San Marzano tomater fra Campania regionen som betegnes som nogle af verdens bedste tomater, og frisk mozzarella.

   Pizzaen du kan få hos Costa Smeralda i Rungsted er betydeligt bedre end den de serverer hos Pizza di Napo, og vil du have en virkelig lækker stenovnsbagt pizza med ordentlige råvarer, så tag og besøg enten Mothers i Kødbyen eller La Vecchia Signora/Italia i Tivoli. Der er kæmpe forskel på pizzaerne, men det er lækre råvarer der bliver brugt.

 2. Peter says:

  Tak. Så blev jeg klogere, eller gjorde jeg?

  Jeg syntes det er fint at man anmelder forskellige ting. Det er fedt og kan give inspiration til andre om at prøve noget andet – eller lade være, efter at have læst din ”anmeldelse”.

  Jeg er bare en almindelig spiser af pizza og min menig er så, at pizzaerne er gode – du syntes det modsatte. Helt fint, men der hvor jeg syntes filmen knækker i din anmeldelse er når du skriver:

  ”….. der i øvrigt ville få de fleste pizza entusiaster til at vende sig i den grav de bliver nødt til at putte sig selv ned i når de har læst menukortet…”
  Hvad mener du? For mange pizzaer? Mange stavefejl?

  Eller hvad med denne:

  ”….. i øvrigt skal det siges at Netto der lå 100 meter fra pizzeriaet var åben, så alt andet en appetitlig ud…..”
  Hvad mener du?

  Hvis man vil kaste sig ud i at svine andres forretninger til – som jeg mener du gør – så bør man give et nuanceret billede.

  Hvis jeg f. eks. skrev:

  “….. at alle de cykelryttere der kører på strandvejen ”side-om-side” er nogle idioter og burde have et par på låget……”
  Det ville være ganske unuanceret.

  I stedet ville jeg skrive:

  “….. at de cyklister der kører ”side om side” på strandvejen desværre skaber en række farlige situationer for dem selv og andre trafikanter, når der ikke tages hensyn til, at strandvejen v/Vedbæk ikke er særlig bred og derfor er der ikke plads til at køre ”side om side”. Det syntes jeg at du og dine cykelrytter venner skulle tænke over – for jeres egen skyld – og for os andre…..”
  Det ville være nuanceret.

  Nåh, vi bliver nok aldrig enige om hvordan en pizza skal smage, men derfor kan vi jo godt tale pænt til – og om – hinanden.

  /Peter

  • Hej igen Peter

   Hvis du læser mine tidligere indlæg så vil meget af det nok give sig selv, men jeg vil da gerne uddybe:
   ”….. der i øvrigt ville få de fleste pizza entusiaster til at vende sig i den grav de bliver nødt til at putte sig selv ned i når de har læst menukortet…”
   Hvad mener du? For mange pizzaer? Mange stavefejl?
   – Det jeg mener er at de fleste pizza entusiaster aldrig ville putte hverken ananas, kebab, hvidløgsdressing, cocktailpølser eller meget andet på deres pizzaer. Ligeledes er kødsovs kun noget man spiser til pasta – i hvert fald hvis du spørger en italiener. Jeg siger ikke at man ikke godt kan finde det i Italien, men som med så meget andet så findes der både dårlige og gode pizzeriaer i Italien.

   Nummer 2 spørgsmål kræver det at du har læst det foregående i sætningen:
   “Den anden pizza vi havde bestilt var så pludselig uden ruccola – i øvrigt skal det siges at Netto der lå 100 meter fra pizzeriaet var åben, så alt andet en appetitlig ud.”
   – Pizzaen vi havde bestilt som var uden ruccola(fordi de ikke havde noget ruccola) så alt andet en appetitlig ud. Havde det nu været min biks, hvilket det ikke er, så ville jeg nok være løbet over i Netto og købt et par pakker ruccola salat således at mine kunder ville have fået den pizza de reelt havde bestilt.

   Og nu vi er ved cykelrytter debatten, så kunne jeg ikke være mere enig. Generelt forstår jeg ikke hvorfor grupper træner på Strandvejen og samtidig insisterer på at køre 2 og 2. Når jeg kører på Strandvejen gør jeg det hovedsagligt solo, således at jeg ikke generer trafikken mere end højst nødvendigt. Ligeledes holder jeg tilbage når der er rødt, og kører i øvrigt med hjelm. Den klub jeg kører i træner ofte omkring Sandbjerg bakken, i øvrigt et fantastisk område, men måden vi kommer dertil foregår via Søllerød og Trørød, og således undgår vi Strandvejen. Jeg kan desværre ikke sige at det er lige så udbredt hos andre cykelryttere, men man skal jo trods alt starte med sig selv.

 3. Peter says:

  Godt at høre at du går foran med hjeml og det hele, selvom jeg må sige, at netop Sandbjerg bakken/området er et sted, hvor I har en stor risiko for at blive kørt ned, grundet de dårlige oversigtsforhold. Hvorfor er det ikke lige at i kan træne på kystbane-stierne i stedet eller andre steder, hvor der er cykelstier, så I ikke skal genere os bilister. Det er mig en gåde – jeg har en bil, så jeg skal nok overleve et sammenstød, men det gør I ikke!

  • Så længe du holder dig i den rigtige side af vejen, så vil jeg ikke umiddelbart mene at der er fare på færde på Sandbjergbakken? Taget i betragtning af at en cykelrytter måske fylder 75-100 cm i bredden, så skulle der være plads til alle parter.

   Hvorfor vi ikke træner på kystbanestierne? Som cykelrytter kører vi jo nogle gange nogle lange intervaller hvor vi helst skal køre uden stop – det er ret så svært på kystbanestierne. Derudover er der ret ofte cyklister disse steder, og de vil alt andet være i vejen ret meget af tiden. Så vidt jeg ved er der heller ikke noget lovkrav om at man som cykelrytter eller cyklist kun må køre på en cykelsti.

   Men i virkeligheden er det jo en helt anden diskussion end det der omhandler pizza.

 4. Tobias says:

  Min oplevelse af det nye pizzeria i byen er helt anderledes fra det du skriver. Både service og kvalitet er helt i top.
  Hvem er du?
  Hvad var din mission med at gå derind?
  Du tog billeder af personalet, lokalet, samt maden. Og helt uden at indrage dem skriver
  Du en helt masse. Dette er ikke acceptabelt.

  • Hej Tobias

   Super at du har haft en anden oplevelse af både service og kvalitet. Det virker dog underligt hvis kvaliteten af produkterne skulle have ændret sig i løbet af processen.

   Hvem jeg er? Hvis du nu tog dig lidt tid, så ville du relativt nemt kunne læse et tidligere indlæg hvor jeg netop fortæller hvem jeg er.
   Min mission med at gå derind? Har du overhovedet læst mit indlæg? “Jeg var i dag forbi et pizzeria i Vedbæk, Pizze di Napo, som jeg havde hørt om igennem en ven der havde besøgt det. Hans indtryk af stedet var superhyggeligt, men at pizzaerne var fedtede og ikke særlig lækre. Som den entusiast jeg er, tog jeg derfor derop i dag for at se om det nu også kunne være så slemt.” – Jeg er pizzaentusiast, og når jeg hører om et pizzeria der har en stenovn, bruger friske råvarer og har en italiensk tilgang til tingene, så er det som juleaften for mig. Jeg elsker gode pizzaer, og derfor vil jeg gerne finde nye steder der laver disse fantastiske pizzaer. Jeg vil meget gerne sprede budskabet om gode pizzaer, men også sige til når jeg synes at markedsføringen ikke lever op til det endelige produkt. Jeg havde faktisk håbet på at jeg kunne være gået derfra og fortalt min ven at han havde fået en helt ægte napolitansk pizzaoplevelse.

   Hvorfor er det ikke acceptabelt at tage billeder af et spisested, og en ting jeg har købt og indtaget et andet sted? Det har jeg da så ofte gjort, både når jeg har fået noget der var lækkert, og noget der var knap så lækkert. Jeg kunne jo sagtens være kommet med en række kommentarer om hvor lækker eller ulækker maden var, men et billede siger som oftest mere end 1000 ord. At en af medarbejderne kom med på billedet er et tilfælde, da han kom gående ud fra baglokalet lige i det jeg tog billedet. Hans tilstedeværelse er dog ikke essentiel da det jeg prøver at vi er stemningen i pizzeriaet, som alt andet lige er rigtig flot. Pizzeriaet er utrolig flot, men desværre føler jeg ikke at pizzaerne kan følge med indretningen.

   Men Tobias, hvem er du? Ser du pizzaen som et kulinarisk måltid, eller noget der kan kurere tømmermænd om søndagen, eller den nemme løsning når man ikke rigtig gider lave mad? Har du en anden indgangsvinkel end den gængse pizzagænger der bare skal have et hurtigt fix? Eller står du som jeg og nørder hævetemperaturer på dejen, mængden af surdej der skal i for lige at give den rigtige snert af syrlighed uden samtidig med at det bibevarer hæveevnen?

   Bemærk venligst at jeg ikke siger at folk der synes at pizzaerne hos Pizza di Napo eller andre steder er gode, har dårlig smag. De er måske bare ikke lige så kritiske når det gælder pizza som jeg er. Når jeg f.eks. bestiller en fransk hotdog så er jeg selv ret ukritisk, hvor du kan finde andre der er mere nuancerede i deres dømmemåde, og som vil mene at de pølser der kommer fra pølsevognen på rådhuspladsen ikke har samme hvad end det er, som den pølsevogn ved Rundetårn. Det er måske ikke noget den almindelige dansker bemærker, heller ikke med den generelle madkultur der er udbredt når det gælder pizza i Danmark, men denne blog er også sat i verden for at fortælle lidt mere om hvad pizzaen oprindeligt er, og hvorfor man ikke bør gå på kompromis med kvalitet.

   Der hvor jeg så kan blive rigtig irriteret er når en virksomhed slår sig op på at levere lækre madoplevelser med gode råvarer, og jeg så ved selvsyn kan se at det ikke er tilfældet. Der er snert af lækker kvalitet, men det er som om man vil for meget hos Pizza di Napo med pizzaer med både kebab, hvidløgsdressing, pepperoni og meget andet, og det skæmmer uden tvivl det samlede billede.

   De bedste hilsener

   Kenneth

   • tobias says:

    Hej Kenneth.
    Jeg var igår forbi Pizze Di Napo for at spise, og nævnte i samme forbindelse om din side
    samt din anmeldelse m.m.

    Indehaveren var meget ked af den oplevelse du havde fået med at spise der. Han ser gerne du kommer forbi igen, ikke nødvendigvis for at spise der, men for at tale om faget,
    som du lyder til at have megen kendskab til.
    Som han siger, jeg tager gerne gode råd og opskrifter til mig.

    Jeg vil mene at det er en god idé, så kan vi måske smage på dine pizzaer også…..

    V.H Tobias

    og skulle du have lyst til at spise der igen, er der rucola-salat igen……

   • Hej Tobias

    Altid godt at de tager kritik til sig. Det kan være jeg hiver fat i dem, og kigger forbi 🙂

    Kenneth

 5. J.nielsen says:

  Her er min “anmeldelse”:
  Jeg er også knapt så positiv. Hvis man har lyst tid til at vente en time, på en pizza som er brændt i bunden og skorpen, som ikke smager af noget og som tilgengæld koster omkring 70 kr. Er det fint nok!! Så kan man bare lige så godt køre længere for at få en fat i en lækker pizza, vil jeg mene!! Jeg har indtil videre fået 2 tilgode seddeler. Een pga. en meget brændt pizza vi havde ventet en time på. Og een pga. At pizzaen var blevet kold da vi hentede den, vi var der endda lidt før den famøse time var gået, der manglede også en “topping” på den. Vi fik at vide at vi skulle komme 10 min før (den aftalte tid) næste gang, hvis vi ville være sikker på at få en varm pizza. Så tænker jeg bare at ideen med takeaway går lidt af( nemt, hurtigt og ikke krævende). Jeg håber meget på det bliver bedre, når rutinen er kørt ind og nyhedens interesse måske har lagt sig lidt. Jeg havde set meget frem til et lækkert pizzaria tæt på.

 6. Ole Harkild, P.O. Box 355, DK-1503 Cph. V. says:

  Hej Don Pizza Kermit,
  Fetin er en mangeårig ven af mig.
  Fetin finder din kommentar interessant, da du helt tydeligvis véd rigtig meget om pizza. Henset hertil opfordrer Fetin dig til at lægge vejen forbi i Vedbæk for at lære ham, hvad du véd, således at Fetin kan blive perfekt til at fremstille en god pizza.
  Fetin´s mål er at lave Nordsjællands mest perfekte pizza, og han opfordrer dig til at aftale en række møder med ham, således at I sammen kan bestræbe Jer på at udvikle det perfekte.
  Fetin kan du træffe på hans iPhone +4581719019 eller via e-mail på hans iPhone .
  Vi er på godt og på ondt langt fra Napoli, men hvis I to sammen kunne skabe den kulinariske genglans af Napoli i Vedæk. da er vi rigtig mange, som vil blive lykkelige.
  Altså: Kontakt Fetin og lær ham alt, hvad du véd af godt om pizzaproduktion.
  Held og lykke for et godt samarbejde til gavn for menneskeheden i Vedbæk & Omegn.
  MVH
  Ole Harkild

  • Hej Ole

   Jeg synes absolut det er fedt at Fetin er ude på at forbedre sit produkt, og sin forretning. Jeg ville også ønske at jeg kunne hjælpe ham, men det kan/vil jeg ikke. Ikke så meget fordi jeg ikke føler jeg kan, men mere fordi det ville ødelægge mine egne personlige chancer. Jeg går selv med en drøm om at starte et pizzeria hvor jeg vil lave Danmarks bedste pizza, og så nytter det ikke rigtig noget at gå igang med at forklare hvad jeg egentlig selv har tænkt mig at gøre 🙂

   Men jeg vil da kun opfordre Fetin til at tage et smut til Napoli og smage en rigtig napolitansk pizza, og så ellers bruge smagsløgene til at finde frem til den rigtige opskrift og behandling af ingredienserne. Alternativt så findes der en masse steder online hvor man kan begynde at kigge på de enkelte projekter. Ellers findes der kurser i Italien og USA der bliver arrangeret af VPN organisationen der lærer folk at lave napolitanske pizzaer.

   Men jeg vil med glæde komme forbi når de mener at det er blevet bedre 🙂 For man skal altid have ros hvis man ønsker at blive bedre, og specielt hvis man rent faktisk gør noget for det.

   K

 7. Ole Harkild, P.O. Box 355, DK-1503 Cph. V. says:

  Hej Don Pizza Kermit,
  du har planer om at få dit eget sted, hvor du kan fremstille Pizza.
  Kontakt mig gerne, jeg har løsningen
  MVH
  Ole Harkild
  P.O. Box 355, DK-1503 Kbh. V.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.