Anthony Mangieri

Anthony Mangieri

Når man som jeg interesserer sig for den noble kunstform, napoletanske pizzaer, så er det naturligt at man kigger lidt over det hele for yderligere inspiration. Der er nogle pizzaiols der har inspireret mig utrolig meget, både med hensyn til udformning af pizzaer og hele videnskaben omkring den perfekte dej, men også i høj grad når det gælder indretning af pizzeriaer, tankegange o.lign.

En af dem jeg har nørdet rigtig meget er Anthony Mangieri.

Fra NY til SF
Anthony åbnede i sin tid et pizzeria i New York og kaldte det for “Una Pizza Napoletana”. Hans tilgang til pizza kommer fra passion, og han har en baggrund som bager. Derfor er hans måde at fermentere dejen lidt anderledes i forhold til andre. Han har været en af de første der har arbejdet med en starter i et professionelt miljø i nyere tid. Han sørger for at starteren er igang, laver den første dej, og gemmer så noget af den dej som hævemiddel til næste dag.

Efter x antal år i New York valgte han dog at lukke sin forretning, bl.a. pga. meget arbejde, og tage et år hvor han blev gift og hyggede sig med sin anden hobby – cykling. Efter et års tid valgte han dog at komme tilbage til gamet, men valgte denne gang at åbne op i San Francisco i stedet, hvor han mente at han rent mentalt passede bedre ind. Et lidt mere laid-back miljø, hvor han samtidig for alvor kunne få lov til at tæske sin mountainbike.

Han er en lidt atypisk pizzaiol, i det han har en del tatoveringer, hører punk/hardcore og er knap så fin i kanten. Måske er han i virkeligheden en rigtig pizzaiol. Jeg kan i hvert fald godt lide hans tilgang til tingene om at det hele mere eller mindre kommer fra hjertet af, og at det er en process man ikke bare lige lærer. Det ligger meget op af min egen tankegang om at det ikke er pengene der driver værket, men derimod lysten til at lave pizzaer, glæde andre og bare have det sjovt.

Han benytter sig selvfølgelig af en Stefano Ferrara ovn, der er ufattelig smuk. Hvis/når jeg engang kommer til San Francisco er der ingen tvivl om at et af de første steder jeg skal besøge er Una Pizza Napoletana.

Advertisements

About kermithimself

Passionate bikerider and pizzamaker. All in my spare time. I work professionally with marketing and events, and have many interests besides riding my bike and having fun with making pizzas.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s